2007/09/17

Zbýšovské slavnosti?

Příspěvek věnovaný slavnostem a podobným veselicím....

Je sice pravda, že se v současnosti hledí především na „produktivitu“ a „zisk“, ale na druhou stranu společnost (a tu tvoří lidé) se stává bohatší a bohatší a spotřeba spojená s využíváním volného času se stala jedním z pilířů celé ekonomiky. Dále pak informační technologie a relativně dostupné dopravní prostředky umožňují v současnosti většině obyvatel vyhledávat „kratochvíle“ a „radovánky“ nejen v místě bydliště, ale mohou také za „zábavou“ bezpochyby cestovat i na delší vzdálenosti. A kam tímto úvodem mířím?

Určitě většina z Vás zaregistrovala (nejen z našich stránek), že v letošním roce skoro každé okolní město nebo obec pořádají rozličné slavnosti. Je úplně jedno, pod jakým názvem nebo záminkou se pořádají, lidé se prostě chtějí bavit. A naše město? Pořádal nebo plánuje v dohledné budoucnosti pořádat něco obdobného město Zbýšov? S výjimkou každoroční „putovní“ akce „Setkání Zbýšovů“ a občasných ohňostrojů (u některých člověk ani neví příčinu), jsem žádné akce pro veřejnost nezaznamenal. Natožpak akce, která by do naší obce přilákala turisty či návštěvníky z okolních obcí… . A přitom v minulosti zde údajně bývaly pravidelné akce, které svým významem a rozsahem činily z našeho města aspoň dočasně centrum dění. Vzpomenete si které akce to byly?

Napište nám třeba do poznámky, které akce to byly a co si myslíte o pořádání podobných akcí v současnosti. Podle mne by totiž byla škoda, kdyby se na naši minulost úplně zapomnělo… .

Autor: Martin Leikep (admin)

Žádné komentáře: