2007/09/24

Bude v Oslavanech krytý bazén?

Dnešní příspěvek byl s laskavým svolením převzat z nezávislého informačního serveru Zrcadlo:




"Již dlouhá léta se v Oslavanech uvažuje o výstavbě koupaliště s krytým bazénem. Pro město není problém v rámci dotační politiky EU získat na tuto výstavbu finance, ale problém spíše je s jeho provozováním.

Oslavany před časem provedly zásadní kroky v této oblasti a vyčlenily lokalitu bývalé zámecké zahrady v návaznosti na náměstí pro sportovně-relaxační aktivity. Už v územním plánu bylo určeno, že by v této lokalitě mohl stát tento sportovní stánek.

V této souvislosti se objevila aktivita jednoho oslavanského podnikatele, který přišel s návrhem, že by velmi rád jako soukromý subjekt postavil krytý bazén s venkovním koupalištěm s navazujícími sportovišti. Město Oslavany se začalo tímto plánem zabývat a po zveřejnění záměru prodeje daného pozemku se objevil druhý zájemce s podobnou myšlenkou, včetně návrhu finančního zajištění. Tou je využití fondů EU s dofinancováním z vlastních zdrojů.

Zastupitelstvo města Oslavany proto vyzvalo oba subjekty, aby předložily své investiční záměry včetně urbanistického řešení. Oba podnikatelé zastupitelům své návrhy předložili a nutno říci, že jsou oba kvalitní. Proto se zastupitelstvo rozhodlo, že oba návrhy dá k posouzení nezávislému odborníkovi v oblasti stavebnictví a provozování těchto areálů. Po vyhotovení rešerše se na přelomu října a listopadu k věci sejde mimořádné zastupitelstvo, které udělí prioritu. Vítězný podnikatel bude mít čas na zpracování projektové dokumentace tak, aby na jaře příštího roku mohlo být vydáno územní rozhodnutí.

Kromě krytého bazénu se v projektech objevují squashové hřiště, bovlingové dráhy, tenisové kurty, fitcentrum i hřiště pro plážový volejbal. Oba návrhy počítají i s venkovním bazénem s dětskou částí. Pro město je to zajímavá iniciativa soukromých osob, kterou město vítá. V této oblasti může žadatel dostat až 85 procentní dotaci z EU."

ZDROJ: převzato z http://www.zrcadlo.info/view.php?nazevclanku=planuji-novy-kryty-bazen&cisloclanku=2007090037

Pro obyvatele regionu to bude jen a jen dobře. Vždy když se dozvídám o plánovaných či realizovaných akcích, nemohu se ubránit dojmu, že Zbýšov je co se týče budování či podporování podobných aktivit poněkud pasivní. Nebo, že by se na po plánovaném odkupu pozemků na místě proluky vedle Rapantových začlo budovat něco pro zbýšovské obyvatele? Napadají Vás nějaké návrhy, co by město nebo jiný investor, měli na tomto místě postavit? Co Vám chybí nejvíce?

Žádné komentáře: