2007/09/06

Dva tipy na víkend

Na tento víkend se v našem blízkém okolí chystají dvě zajímavé a ambiciózní turusticko-kulturní akce. Drobnou vadou na kráse je, že se akce překrývají, ale určitě si každý najde ten svůj ideální program. Snad vyjde počasí... A co na to Zbýšov?

V Oslavanech je připravena poměrně velká akce s názvem Oslavanské historické slavnosti, kdy převážná většina hudebních koncertů všech žánrů, divadelních představení a ukázek historických šermů se uskuteční v prostorách v tamnějšího zámku. Na neděli jsou pak připraveny turistické výlety a další hudební produkce.

Program a podrobnosti naleznete ZDE

V rámci Dnů evropského dědictví budou v Ivančicích otevřeny následující památky: Věž a kostel Nanebevzetí Panny Marie, Památník Alfonse Muchy, kaple Sv. Jakuba, Židovský hřbitov a Kostel sv. Petra a Pavla v Řeznovicích. Spestřením a další vábničkou na návštěvníky bude určitě příjezd historického vlaku, který vyráží z Brna a přiveze návštěvníky z vzdálenějšího okolí do Ivančic a Oslavan. Historický vlak pak bude pokračovat z Oslavan přes Moravské Bránice na krátkou projížďku do Moravského Krumlova.

Rozpis jízdy historického vlaku a další podrobnější informace naleznete na oficiálních Ivančických stránkách ZDE

Zdroj : www.ivančice.cz
www.infoportal.oslavany-cz.eu

Žádné komentáře: