2007/09/17

Hlášení ze dne 17.9.2007

Přepis hlášení městského rozhlasu z pondělí 17.9.2007:



E.ON Znojmo upozorňuje, že v pondělí 24 září bude přerušena dodávka el.energie na ul.Sportovní č.p. 518 - 527 v době od 8:00 - 12:00 hod.

Dr.Popek oznamuje pacientům, že po celý tento týden neordinuje, nutných případech zastupuje Dr.Šefčík.

Dr.Ševčík nebude ordinovat ve středu 19.září. Lékařská služba 1.pomoci pro akutní pacienty bude zajištěna na zdrav.středisku ve Zbýšově (Zastávce?).

Chirurgická ambulance na Poliklinice v Zastávce nebude ordinovat od 24.-27.září. Diabet. a revmatol. ambulance neordinují ve dnech 19. a 20.září.

DDM Zastávka a MěÚ Zbýšov budou pořádat IV.ročník závodu Zbýšovský permoník aneb Běh na haldu. Koná se v sobotu 22.září od 10:00 hod. Prezentace od 9:30 hod. pod haldou u vrátnice bývalého dolu Antonín. Závod pro všechny věkové kategorie. Dále je připravena střelba ze vzduchovky a pojídání koláčů.

MěÚ Rosice, odbor dopravy upozorňuje na povinnost výměny ŘP vydaných od 1.července 1964 do 31.prosince 1993, kdy těmto průkazům končí platnost 31.12.2007. K vyřízení žádosti je třeba platný OP nebo pas, jedna fotografie 3,5 cm x 4,5 cm, ŘP kterému končí platnost. Lhůta pro převzetí nového ŘP je asi 20 dnů. Upozorňujeme občany, aby nenechávali výměnu na poslední měsíc, hrozí nebezpečí, že pro velké množství žádostí nestihnou do konce roku nový ŘP převzít.

Mikroregion Kahan zve občany na slavnostní otevírání cyklotrasy Stezka permoníků, která vede okolím sedmi obcí mikroregionu - Babic u Rosic, Lukovan, Příbrami na Moravě, Vysokých Popovic, Zakřan, Zastávky a Zbýšova. Zahájení v sobotu 22. září v 10 hodin u nádraží v Zastávce. Připraveny jsou dva okruhy. Doprovodným programem slavnostního zahájení je Výstava Vlastivědného spolku v Dělnickém domě v Zastávce a zábavné akce pro děti. Generálním partnerem cyklostezek v mikroregionu je skupina ČEZ.

Jihomoravský kraj vydal v rámci Evropského týdne mobility a Dne bez aut zvláštní pamětní jízdenky, které ve čtvrtek dne 20. září umožní bezplatné cestování všemi linkami Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje, tedy vlaky a regionálními autobusy včetně městské dopravy v Brně. Cílem této akce je mimo jiné oslovit občany obcí, zařazených do IDS, kteří dávají přednost automobilu a nabídnout jim možnost vyzkoušet si cestování veřejnou dopravou. Městský úřad Zbýšov obdržel omezený počet jednorázových pamětních jízdenek, na které můžete cestovat dne 20. září integrovanou dopravou zdarma. Jízdenky jsou k vyzvednutí v kanceláři tajemnice MěÚ, 1. poschodí, dveře č. 4, v úterý do 14 hodin a ve středu do 17 hodin.

Rodina po zemřelé Marii Řepové děkuje za projevy soustrasti a květinové dary všem, kteří se zúčastnili posledního rozloučení.

V čekárně na Poustkách byla nalezena taška s botaskami. Dále byly nalezeny klíče v klíčence. Věci jsou uloženy na pokladně MěÚ.

autor: pí. Zahradničková - tajemník MěÚ

Žádné komentáře: