2007/09/26

Neoficiální zápis zasedání MZ

Protože od 3.září, kdy se konalo poslední zasedání městského zastupitelstva, již uplynula poměrně dlouhá doba, dovolím si publikovat svoje neauto-rizované poznámky ze zasedání. Žádná z informací nebyla označena za neveřejnou a pokud nebudou souhlasit se skutečností, je na řadě město Zbýšov, aby kompletní zápis ze zasedání MZ uveřejnilo.

Po seznámení zastupitelstva se stavem běžného účtu města a čerpáním plánového rozpočtu, byly projednávány starostou následující body (uvádím bez nároku na úplnost a přesné pořadí):

- navýšení rozpočtu rekonstrukce střechy budovy MěÚ - návrh na osazení měděnými hromosvody schválen;

- návrh na navýšení rozpočtu dokončení rekonstrukce čelní fasády budovy ZŠ - dle informace starosty byla předložena nabídka finální úpravu ve výši 950 tisíc Kč (
což přesáhlo navržený rozpočet cca o 300 tisíc, pokud se nepletu
). Návrh neschválen - po posouzení trhu projedná rada města. (
návrh to byl sice pěkný, ale navýšení o 1/3 je docela dost a asi by se daly tyto prostředky investovat do dětí lépe
);

- na podzim letošního roku by se měla uskutečnit rekonstrukce komunikace na ulici Jiráskova - komplikace se vyskytla při rekonstrukci sjezdu ke koupališti; komunikace vede přes cizí pozemky a nejsou kompletní souhlasy (...);

- odhlasován návrh na rekonstrukci komunikace a vystavění parkovacích míst naproti budově Šikotexu (zakázka za cca 1 800 tisíc Kč) - realizace by měla proběhnout také v průběhu podzimu (pokud se stihne);

- odhlasován návrh na odkoupení nemovitosti a pozemku na proluce na Poustkách (vedle Rapantových) za cenu přibližně ve výši 1 500 tisíc Kč od zbýšovského občana. Souběžně vznesen návrh na projednání odkoupení zbývající části parcely od restituentů tohoto pozemku.
( diskuse k návrhům na budoucí využití parcely probíhaly pouze v teoretické rovině, ale rozhodně panovala shoda, že je v zájmu obce do budoucna "zkulturnit" toto ne zrovna příjemné místo uprostřed obce)
;

- odhlasovány prodeje dílčích pozemků obce (jednalo se vždy o pár metrů) vesměs ve všech předložených případech.

Postupně byly projednány ještě nějaké další drobné oragnizační záležitosti (vybavím si namátkou koupě nových dveří do "Lidušky") a na úplný závěr byl, poměrně bez zájmu většiny zúčastněných, projednán zápis kontrolního výboru.

Jednání bylo překvapivě dlouhé (více než 3,5 hodiny), ale rozhodně ne nezajímavé a doporučuji všem občanům návštěvu některého dalšího veřejného zasedání.

Na závěr jedna otázka pro Vás čtenáře: Myslíte si, že Zbýšov musí mít většinu chodníků jako ze "žurnálu", nebo jsou zde jiné záležitosti, které jsou dlouhodobě opomíjené? A dokážete je pojmenovat? Můžete v komentářích...

Žádné komentáře: