2008/04/04

Seriál postřehů z územního plánu

logo-zbysov3
S blížícím se termínem veřejného projednávání ÚZEMNÍHO PLÁNU města Zbýšov pro Vás připravíme třídílný seriál "postřehů z materiálů návrhu územního plánu".

Do 16.dubna 2008, kdy se v kulturním středisku ve Zbýšově od 17:00 hod uskuteční veřejné projednávání tohoto materiálu bych chtěl připravit tři kratší články, v kterých zmíním mé postřehy z územního plánu.

V první části mini seriálu (
na web bude umístěna v pondělí 7/4/08
) se chci věnovat plánovaným stavbám a dopravní infrastuktuře v druhé části bych se rád věnoval stavebním parcelám a plánované zástavbě a v poslední části se chci věnovat rozvoji a životním funkcím města.

Zároveň ale chci předeslat, že nejsem ani urbanista a rozhodně si z mé pozice netroufám posuzovat věcnou správnost návrhů územního plánu, proto jsou všechny poznámky jsou zachyceny především laickým pohledem (ale s ohledem na kvalifikaci radních i zastupitelů jsme na tom pravděpodobně přibližně stejně). Každopádně veřejný návrh územního plánu se mi velmi líbí, považuji jej za kvalitně zpracovaný a v některých ohledech i nečekaně invenčně řešený... Konečně má naše město nějakou představu o budoucím směřování a podle mých informací se jedná vůbec o první koncepční materiál v novodobé historii města.

Mapka územního plánu města Zbýšov

(pokračování v pondělí...)

Žádné komentáře: