2008/03/31

Apríl?

logo-zbysov3
Na oficiálních stránkách města je k umístěn k shlédnutí
zápis ze zasedání Zastupitelstva města Zbýšov
ze dne 21.1.2008.

O způsobu a lhůtách zveřejňování zápisů ZM psát nechci (prostě někomu tento způsob vyhovuje...), ale trochu mne nadzdvihl odstavec, který si dovolím celý citovat:

Všeobecně bylo kritizováno soustřeďování skupin mládeže v čekárnách (na křižovatce), na parkovištích (u kostela a u u prodejny na křižovatce) a na stadionu, se kterým souvisí zvýšená hlučnost a nepořádek v těchto prostorách. Pokud není možno mladým nabídnout alternativní smysluplné využití volného času, nemá tento problém řešení."
(str.6 odst.1)


To zní opravdu jako opravdový
APRÍLOVÝ ŽERT
(přestože tato myšlenka zazněla již v lednu). Máme to snad chápat, tak že je to neřešitelné? A kdo by to měl vůbec řešit? Policie, kraj nebo pan prezident či snad OSN?

Nikdo jiný než obec, škola a rodiny to za nás nevyřeší. A strkat "hlavu do písku", stejně jako všechny předchozí zastupitelstva (aspoň v novodobé historii města) pravděpodobně jen zadělává na větší a závažnější problémy v budoucnosti, než jen současné zevlování a poflakování... Nebo si snad myslíte, že řešením může být odstranění laviček (jak se v minulosti již stalo) nebo snad zlepší postoje dětí a mládeže oprava fasády školy či výměna oken? A přitom řešení může být poměrně jednoduché... motivovat školu a zájmové skupiny formou grantů k smysluplným projektům na využití volného času mládeže.

Vím, doba kdy všichni byli v "Pionýru" nebo "Svazarmu" či "jen" sportovali se nikdy nevrátí, ale nevěřím, že současným generacím nelze nabídnout žádné aktivity... Jen by se muselo trochu chtít... :-(

Jaký je na tuto úvahu Váš názor? Podělte se s ostatními a dejte nám vědět - buď v komentáři nebo v diskusním fóru. Děkujeme předem za Vaše názory. :-)

Žádné komentáře: