2008/07/22

Výluka vlakových spojů

Warning
Z důvodu přestavby železničního uzlu Brno bude
od 27.7.2008, 8:40 hod. do 31.7.2008 19:20 hod
. a od
24.8.2008, 8:40 hod. do 28.8.2008 19:20 hod.
probíhat
výluka trati Brno – Střelice
.


Každý vlak na trati 240 Brno – Střelice – Zastávka u Brna – Třebíč – Jihlava bude v úseku Brno hlavní nádraží – Zastávka u Brna (rychlíky až do stanice Náměšť nad Oslavou) nahrazen náhradní autobusovou dopravou, na trati 244 Brno – Střelice – Moravské Bránice – Hrušovany nad Jevišovkou bude v úseku Brno hlavní nádraží – Střelice každý vlak nahrazen náhradní autobusovou dopravou.

Autobusy náhradní dopravy budou jezdit dle výlukového jízdního řádu obousměrně po čtyřech odlišných linkách:

  • Linka A – zrychlený spoj Brno hl.n. – Brno, Nemocnice Bohunice (náhradní zastávka za stanici Brno-H.
Heršpice) – Rosice, Husova – Rosice u Brna – Zastávka u Brna, zastavuje pouze na vyjmenovaných zastávkách.
Linka A

  • Linka B – zastávkový spoj Brno hl.n. – Brno, Ústřední hřbitov (náhradní zastávka za stanici Brno-H. Heršpice) – Troubsko, Nová (zastávka BUS IDS v obci) – Střelice dolní (zastávka na nadjezdu nad železniční tratí) – Střelice, Vršovice (náhradní zastávka za stanici Střelice) – Omice (zastávka na silnici Střelice – Tetčice u odbočky do Omic) – Tetčice – Rosice u Brna – Zastávka u Brna.
Linka B

  • Linka C – zastávkový spoj Brno hl.n. – Brno, Ústřední hřbitov (náhradní zastávka za stanici Brno-H. Heršpice) – Troubsko, Nová (zastávka BUS IDS v obci) – Střelice dolní (zastávka na nadjezdu nad železniční tratí) – Střelice.
Linka C

  • Linka R – spoj nahrazující rychlíky v úseku Brno hl.n. – Náměšť nad Oslavou bez zastavování.

Linka R

Upozorňujeme cestující na změny odjezdů spojů v úseku Brno hl.n. – Střelice – Zastávka u Brna, které jsou oproti pravidelnému jízdnímu řádu pozměněny, spoje ze stanice Brno hl.n. jsou posunuty do dřívější časové polohy.

Plánek tras náhradní autobusové dopravy

Dále upozorňujeme že vybrané rychlíky pojedou odklonem přes Havlíčkův Brod, u těchto rychlíků bude veden vlak v úseku Náměšť nad Oslavou – Jihlava náhradní soupravou a cestující, kteří pokračují směr Č. Budějovice si v Jihlavě
přestoupí do vlaku který jel odklonem přes Havlíčkův Brod. Z důvodu vedení odklonů po trati Jihlava – H. Brod bude R 1181 (Pardubice – Jihlava) ukončen ve stanici Havlíčkův Brod, zde bude umožněn přestup do odklonového rychlíku R 666, R 1182 (Jihlava – Pardubice) bude vycházet ze stanic H. Brod, cestující ze stanice Jihlava mohou použít do stanice H. Brod odkloněného rychlíku R 661, který odjede ze stanice Jihlava v čase odjezdu R 1182 (16:47).

S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) o počtu 15 a více osob nahlásit požadavky na přepravu.

Přeprava zavazadel a zásilek:
Dětské kočárky se přepravují jako spoluzavazadla pouze při dostatečné kapacitě spojů NAD. Přeprava jízdních kol jako spoluzavazadel je ve spojích náhradní
autobusové dopravy vyloučena.

JÍZDNÍ ŘÁDY KE STAŽENÍ BUDOU UMÍSTĚNY NA WEB V NEJBLIŽŠÍ DOBĚ.

zdroj: ČD a.s.

Žádné komentáře: