2007/12/04

Bytový dům na pilotech

logo-idea
Krátká, ale poměrně velmi ilustrativní zpráva převzatá z portálu www.zrcadlo.info. Týká se výstavby v Oslavanech...


"Ještě v letošním roce začne výstavba dalšího významného objektu v Oslavanech, a tím je bytový dům na náměstí. Tento dům s 24 bytovými jednotkami rozdělenými do tří oddělených bloků vyroste u protipovodňové zdi na břehu řeky Oslavy.
Každá bytová jednotka bude mít pod domem vlastní parkovací stání a nebudou chybět komerční prostory na obou stranách domu, které budou využity jako prostory obchodní. Před zahájením stavby bylo nutné přepracovat projektovou dokumentaci. Statik opětovně požádal o nový geologický průzkum, díky kterému se zjistilo, že břeh řeky, do kterého stavba zasahuje, vykazuje velmi nestabilní podloží. Naplavené štěrky a jílové lože neumožňuje základy domu založit standardní metodou. Proto bylo rozhodnuto, že dům bude postaven na betonových pilotech. „Projekt je přepracován a probíhá zaměření stavby s tím, že ještě letos se rozběhne stavba domu a to zemními pracemi a vrty pro piloty. Z jara se začne s hrubou stavbou a do roka by mělo být vše hotovo. Oslavany tak dostanou novou dominantu, ale i byty, o které je stále větší zájem ze strany obyvatel,“ vysvětlil starosta města Vít Aldorf."

Zdroj:


Pozn: Najděte v článku 5 rozdílů mezi postojem oslavanské radnice a postoji zbýšovské radnice. A kolik si myslíte, že bude v Oslavanech v roce 2008 položeno metrů nové zámecké dlažby? Napište nám Váš odhad - rádi se jej dovíme... (ML)

Žádné komentáře: