Recept na
Zbýšovské řízky
- 4 kuřecí řízky
- 1 velký pórek, ale může být i víc
- 1 vejce
- 2 lžíce škrobu
- kečup
- grilovací koření
- pepř
- sladká paprika
- sůl
Příprava:
Řízky nakrájíme jako na čínu a dáme do větší misky. Přidáme na kolečka pokrájený pórek, vejce, koření, škrobovou moučku, kečup a sůl, přikryjeme kuchyňskou fólií a necháme v chladu uležet nejlépe do druhého dne. Kečupu dáme tolik, aby se kolem masa vytvořilo řídké těstíčko, takže nejméně 1/4 lahve, ale záleží na množství pórku.
Řízky pak smažíme tak, že na pánev s rozpáleným olejem "vlijeme" naběračkou trochu naloženého masa, lžící ho pánvi ihned rozprostřeme a smažíme po obou stranách. Z kečupu, vejce a škrobu se vytvoří kolem masových kousků těstíčko, které bude držet celý řízek pohromadě. Doporučuji dělat spíše menší řízky, nebudou se při obracení trhat. Pokud přece dojde na trhání, přidejte do mísy škrob a pokud máte málo těstíčka, přidejte i kečup a samozřejmě přisolte.
Autorem receptu je
claudia
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=16653
Žádné komentáře:
Okomentovat