2007/11/15

Kulturní tipy na víkend

Tentokrát zaměřený pouze na hudební produkce - a že jich o víkendu bude...

V pátek 16.11.2007 od 20:00 se v Country Saloonu Pamir uskuteční koncert Jiřího Pavlici a Hradišťanu. Přestože se koncerty Jiřího Pavlici ve Zbýšově stávají pomalu krásnou tradicí, nepochybuji o tom, že návštěvníci zažijí úplně nové vystoupení (aspoň dosud tomu tak vždy bylo a repertoár Hradišťanu se zdá být neomezený...). Vřele doporučuji !!! (pokud ještě budou volné lístky).

V sobotu 17.11.2007 vystoupí v rosickém Hovězím klubu (za KD Krystal) v rámci Hovězí revoluce No.1 skupina Mashy Muxx, kteří již dávno překročili "stín lokálních hvězd" a tento koncert je jednou z mála možností zastihnout kapelu vystupovat v blízkém okolí. Seznam koncertů za poslední půlrok mluví za vše. Spolu s MM vystoupí večer v Rosicích také skupina Jezerel. a Matawaki. Opět doporučuji !!!

Taktéž v sobotu 17.11.2007 od 20:00 vystoupí v babickém Kulturním domě resuscitovaná legenda Pražský výběr v rámci koncertního turné "VYMLÁCENÝ ROCKOVÝ PALICE" (název posledního CD kapely). Kapela vystoupí v současné podobě (s označením "II") a repertoárem tvořeným především Michaelem Kocábem. Osobně nevím, co si mám o tomto koncertě myslet, ale už jenom s ohledem na osobu Michaela Kocába by na tento koncert mělo stát za to vyrazit. Ale skalním příznivcům Pražského výběru doporučuji být připraven na všechno. Předskokany budou brněnští Stejšn.

Navíc v sobotu 17.11.2007 od 20:00 ještě vystoupí v Country Saloonu Pamir ve Zbýšově oblíbená kapela GONG.

Co k tomu dodat? Mám takový pocit, že už v minulosti jsem poukazoval na skutečnost, že se v okolí často pořádají akce, které se kryjí jak termínově, tak i obsahově. Pravděpodobně každý z těchto koncertů je zaměřen pro jinou skupinu posluchačů, ale na druhou stranu, určitě by se našlo dost zájemců, kteří by chtěli vidět všechna vystoupení (což s ohledem na nahuštěný víkend stěží zvládnou). Chtělo by to myslet trochu víc regionálně a ne jen lokálně.... Ale osobně vím, jak je těžké plánovat termíny několik měsíců dopředu.

autor: Martin LEIKEP

Žádné komentáře: