2008/12/14

Poslední schůze ZM v roce 2008

Warning V pondělí 15.prosince 2008 se v zasedací místnosti Městského úřadu uskuteční poslední letošní schůze zastupitelstva města.

Předpokládám, že stejně jako v minulém roce se bude na této schůzi mj. projednávat rozpočet města Zbýšov na příští rok - tj. 2009. Ti, kteří z Vás máte čas a zájem, neváhejte využít možnosti účastnit se veřejné schůze a udělat si představu o směřování v příštím roce.

Z posledního zápisu schůze ZM vyplývá následující seznam "přání" nebo "plánovaných akcí" města Zbýšov.

6. Příprava rozpočtu města na r. 2009.

Cílem vedení města je projednat a schválit rozpočet na rok 2009 ještě letos, aby nebylo nutné přijímat rozpočtové provizorium. Prioritní jsou akce, které nebyly z různých důvodů uskutečněny v tomto roce a přecházejí proto do roku následujícího. Podmínkou realizace některých investic je přidělení dotace, na spolufinancování má město dostatečné rezervy. Mezi potřeby města patří: zpevnění prostranství Poustka, úprava místní komunikace Pod rybníkem, schodů na Dolině, chodníku před kostelem, parkoviště u stadionu a chodníku a parkoviště u nájemního domu BD Réna na Majrově, dořešení napojení sjezdu před Hornickým domem na silnici III. tř., Sička – schody, parkoviště, chodník, MŠ – třída, šatny, fasáda ZŠ II a MěÚ, kanalizace Anenská, areál Svazarmu, projekt na sportovní halu, úprava prostranství Na Láně, solární předehřívání vody v koupališti, oprava nájemních domů na ul. 9. května, oprava fasády a výměna oken radnice, méně finančně náročné – rekonstrukce elektroinstalace klubovny Junáku, podpora MPŽ, instalace ukazatele rychlosti, příp. kamerového systému a přechodů pro chodce na příjezdové komunikace III. tř.a osazení potřebných dopravních značek Potřeby jsou specifikované, je třeba diskutovat o prioritách a termínech realizace. Chodník Zbýšov – Zakřany by měl být akcí DSO Kahan.


Usnesení 6/10/2008:
ZM bere na vědomí specifikaci potřeb obce na úseku investic k výběru akcí pro zařazení do rozpočtu města na rok 2009


Převzato z informace na oficiálních stránkách města: www.mestozbysov.cz

Žádné komentáře: