2008/09/07

Hlášení z 5.9.2008

logo-rozhlas3 Hlášení městského rozhlasu ze dne 5.září 2008:


Městská knihovna ve Zbýšově připravila pro zpříjemnění začátku školního roku v rámci akcí v knihovně soutěž pro děti „Čteme a hádáme“. Soutěžit se začíná od září a mohou se zúčastnit i neregistrovaní. Právě pro nově zaregistrované dětské čtenáře je přichystán dárek a pro prvňáčky registrace zdarma. Veškeré dotazy a pravidla soutěže se dozvíte přímo v knihovně.


TJ Baník oznamuje, že 1. září začalo pravidelné cvičení aerobiku a posilování. Cvičí se pravidelně 3x v týdnu a to v pondělí, ve středu a v pátek vždy od 19.00 hod. v tělocvičně ZŠ na Komenského ulici. K účasti zvou cvičitelky.

Dům dětí a mládeže Zastávka a Městský úřad Zbýšov pořádají v sobotu 6. září závody horských kol. Začátek v 10.00 hod. v lese u hájenky ve Zbýšově, prezence závodníků od 9.30 hod. Soutěžit mohou všichni od 8 do 100 let. Helmu vezměte s sebou.

Muzeum průmyslových železnic zve zájemce na Den otevřených dveří, který se bude konat v sobotu 6. září od 10.00 do 18.00 hod. v budované expozici na dole Jindřich. Zhlédnout můžete historické lokomotivy a vozy a ukázkové jízdy vlaků po části opravené trati. Občerstvení zajištěno.

V neděli 7. září v 16.30 hod. sehraje A mužstvo TJ Baníku Zbýšov na domácím hřišti další mistrovské utkání letošní sezony I. B třídy v kopané s mužstvem Modřic. Předzápas obstará ve 14.15 hod. dorost Baníku Zbýšov taktéž s mužstvem Modřic. TJ Baník zve na tato sportovní utkání všechny své příznivce. Občerstvení zajištěno.

Obecní úřad v Zakřanech pořádá ve dnech 6. – 7. září tradiční Zakřanské hody. Zve všechny příznivce dechové hudby Doubravěnky a krojovaných stárků v neděli pod máji.

V sobotu pořádá ve 20.00 hod. předhodovou zábavu u rybníka, k tanci a poslechu hraje skupina „Hamrla Boys“. Při nepříznivém počasí se vše koná v sále OÚ. Srdečně Vás zvou zakřanští stárci.

V 2. čísle Ozvěny uvedl Vlastivědný spolek Rosicko-Oslavanska, že připravuje v termínu 6. až 12. září výstavu fotografií pod názvem „Těžba uhlí ve Zbýšově.“ Z technických důvodů se pořádání výstavy odkládá na dny 2. až 5. října. Zbýšovské veřejnosti se omlouváme za posun termínu a o otevření výstavy budeme informovat.

Městský úřad Zbýšov oznamuje, že při příznivém počasí bude o tomto víkendu - v sobotu a v neděli od 11.00 hod. otevřeno městské koupaliště.

Paní Perglová, Masarykova 269, Zbýšov, přijímá objednávky na brambory z vysočiny, odrůda červená a žlutá. Cena 7,- Kč/kg. Tel.: 732 234 834. Rozvoz koncem září.

autor: pí.Zahradníčková - tajemník MěÚ

Žádné komentáře: